Гърция ще започне туристическия си сезон по-рано от предишните години, тъй

...
Гърция ще започне туристическия си сезон по-рано от предишните години, тъй
Коментари Харесай

Туристическият сезон в Гърция започва по-рано – на 1 март

Гърция ще стартира туристическия си сезон по-рано от предходните години, защото напъните за преодоляване на коронавирусната зараза дават позитивен резултат, заяви Нова телевизия.

След като COVID-19 спря пътуванията през 2020 година, гръцкият туризъм претърпя най-лошата си година в историята единствено със 7 милиона гости, които донесоха доходи от едвам 4 милиарда евро. Индустрията обаче стартира да се възвръща през предходната година.

Южната ни съседка вече облекчи рестриктивните мерки за пътешестване, наложени поради разпространяването на ковид и изцяло имунизираните гости не се нуждаят от негативен тест, с цел да влязат в страната.

" Гърция е отворена за всички от през днешния ден. Но истинският летен сезон започва за нас на 1 март тази година. А за какво е по този начин? Защото има огромно търсене и огромна динамичност за гръцкия туризъм през 2022 година След тази голяма рецесия за световното публично здраве, хората са склонни и желаят да пътуват, да се любуват на ваканциите си, да харчат пари и мисля, че Гърция е преди всичко в това отношение. " - разяснява гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР